Web Analytics Made Easy - Statcounter

زیور نعمتی جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هم اکنون ۶۸ خانه ورزش روستایی در استان فعال است، افزود: سالی که گذشت برای تجهیز هر یک از خانه های ورزش روستایی استان و ارایه خدمات به ورزشکاران آن، بیش از ۱۰۰ میلیون ریال هزینه شده است.

وی با اشاره به اینکه سیاست های ورزشی دولت تدبیر و امید در چند سال اخیر متمرکز بر کشف استعدادهای روستایی بوده است، افزود: با تمرکز بر توسعه ورزش روستایی "کشتی باچوخه" در استان شاهد دست آوردهای خوبی در حوزه شناسایی و پرورش استعداد ورزشی بوده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نعمتی افزود: در واقع بسیاری از استعدادهای ورزشی استان، در رشته های قهرمانی جودو و کوراش از میان نوجوانان و جوانانی بوده اند که قبلا در ورزش محلی و بومی کشتی باچوخه فعالیت می کردند.

وی با بیان اینکه قبلا طرح های توسعه ورزش در روستاها، متمرکز و دستوری بود، خاطرنشان کرد: برخلاف سال های گذشته که خانه های ورزش روستایی به امکانات یک نوع ورزش مثلا شطرنج یا تنیس روی میز مجهز می شد، ولی هم اکنون سرمایه گذاری ها با توجه به نیازسنجی ها و با در نظر گرفتن فرهنگ و بازی های آن محل برای کشف استعدادها هزینه می شود.

رییس هیات ورزش‌های روستایی استان افزود: چوب کشی، دارت، طناب کشی، فوتبال دستی، هفت سنگ مهارتی،ط مچ اندازی و گانیه تک نفره از بازی های محلی رایج در روستاها و شهرستان های استان است.

نعمتی  با اشاره به رشد ۲۰ برابری بیمه ورزش های روستایی، بومی و محلی خراسان شمالی افزود: از ابتدای سال ۹۷ شاهد افزایش ۴ هزارنفری جمعیت ورزشکاران سازماندهی و بیمه شده استان برای ارایه بهتر خدمات بوده ایم.

وی با اشاره به اینکه "لنگ" تنها بازی بومی و محلی استان است که به ثبت ملی رسیده است، تصریح کرد: بیش از ۵۰ بازی بومی و محلی در روستاها و شهرستان های استان رایج است ولی تاکنون فدراسیون برای ۱۳ بازی محلی قوانین تنظیم کرده است به گونه ای که دوره های داوری و مربی گری برای همین تعداد بازی های محلی برگزار می شود.

رییس هیات ورزش‌های روستایی استان با اشاره به مهمترین اقدامات سال گذشته این هیات، خاطرنشان کرد: اعزام به مسابقات منطقه ای و کشوری "جام خوشه چین" به میزبانی استان اصفهان از مهمترین رویدادهای ورزشی در بازی های بومی و محلی خراسان شمالی است که نتیجه آن برای استان، کسب دو مدال نقره در رشته دومیدانی در بخش آقایان و بانوان و کسب نشان برنز بانوان در رشته والیبال است.

وی با بیان اینکه تاریخ برگزاری مسابقات کشوری بازی محلی  "لنگ" امسال با توجه به شیوع کرونا مشخص نیست، افزود: سال گذشته این مسابقات با شرکت ۱۳ استان به میزبانی خراسان رضوی برگزار شد، که خراسان شمالی مقام نخست این رقابت را بدست آورد.

رشته ورزشی «لَنگ»، از ورزش‌ های بومی و محلی استان خراسان شمالی است که در سال ۹۶ به شماره ۱۱۴۳۷ در میراث فرهنگی به نام این استان به ثبت ملی رسیده است و برای نخستین بار جزو ورزش‌ های دانش آموزی در کشور قرار گرفت.

خراسان شمالی با ۲۵ هزار ورزشکار بیمه شده دارای ۴۵ هیات ورزشی فعال است.

یکهزار و ۲۰۰ بازی بومی، محلی از اقوام مختلف ایران زمین شناسایی و ثبت شده از جمله عمو زنجیر باف، قایم باشک، کلاغ پر، گل یا پوچ،لی لی، هفت‌ سنگ، وسطی و ده‌ها بازی دیگر که هر یک نامی آشنا و سرشار از خاطرات فراموش ناشدنی برای نسل‌های مختلف که می تواند فرصتی بی نظیر برای ایجاد نشاط در خانواده و جامعه فراهم کند.

برچسب‌ها بجنورد فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی محلی خراسان شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی محلی خراسان شمالی بجنورد فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی محلی خراسان شمالی خراسان شمالی ورزش روستایی بومی و محلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۸۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم

سرپرست دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری وزارت ورزش گفت: با عنایت به مصرف بیش از شش هزار نوع کالای ورزشی در کشور که بالای ۵۰ درصد آن از طریق واردات تامین می‌شود و گردش بالای مالی در این حوزه، بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم.

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، شهرام عظیمی با اشاره به این موضوع که دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری با تمام توان در جهت تحقق منویات رهبر انقلاب و شعار سال برنامه‌ریزی خواهد کرد اظهار داشت: درحال جمع‌آوری اطلاعات به منظور مشارکت حداکثری روستاییان در رونق تولید تجهیزات و لوازم ورزشی براساس آمایش سرزمین هستیم و همچنین بدنبـال شناسایی ظرفیت روستائیان و عشایـر سراسرکشور در این حوزه‌ایم.

وی افزود: با عنایت به مصرف بیش از شش هزار نوع کالای ورزشی در کشور که بالای ۵۰ درصد آن از طریق واردات تامین می‌شود و گردش بالای مالی در این حوزه، بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم. براین اساس درآمد و اقتصاد روستا با تولید لوازم ورزشی پایدار و چند هدف دیگر نیز تامین خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: مشارکت هموطنان ساکن روستا می‌تواند به رونق تولید لوازم ورزشی کمک کرده چرا که هزینه تمام شده آن پایین‌تر است.
در نظر داریم همزمان، با برگزاری جشنواره‌های بومی، محلی در سراسر کشور، بازارچه‌های محلی جهت عرضه تولیدات ورزشی روستائیان احداث شود.

سرپرست دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: قطعاً برگزاری بیش از هزار جشنواره در کشور فرصتی مغتنم برای عرضه لوازم و تجهیزات ورزشی تولید شده توسط ساکنین روستا‌ها خواهد بود. درحال حاضر ۱۵۰ هزار نفر در زمینه تولیدات ورزشی مشغول به کار هستند که با فراهم کردن زمینه ورود روستانشینان و عشایر این آمار توسعه خواهد یافت.

انتهای پیام/

وزارت ورزش و جوانان

دیگر خبرها

  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!
  • دومین جشنواره بازی‌های بومی محلی میناب در روستای گورزانگ برگزار شد
  • رقابت عشایر در رشته های بومی و محلی جشنواره بین المللی کوچ عشایر
  • جشنواره توانمندی‌های بومی، محلی و ورزشیِ روستاییان در اسلام آباد مغان
  • پایان رقابت‌های فوتبال روستایی شهرستان مریوان